Değerli Andalar,
Biz Türkçülerin temel fikriyatı Türklüktür ! Biz Türkçüler zaten baştan sağ-sol gibi uydurma kavramları kabul etmeyiz ! Bir Türk vardır bir de hain... Gerisi yalan ve safsatadır !
Bu kavramlar çerçevesinde, kimisi ekonomik sistemde daha devletçi kimisi de daha serbest bir ekonomik sistemi savunabilir, bunlar ayrılıklara sebep değildir ve bunun adına belli kavramlar oturtulmuşsa ve bu mantıkla özümseniyorsa da sorun yoktur. Fakat bir Türk hem gayri-Türk (sosyalizm, kapitalizm, faşizm, nasyonel sosyalizm, siyasal ümmetçilik ) hem de ithal (maoculuk, marksistlik, leninizm, vs... ) fikirlerle ben Türkçülük yapabilirim diyorsa, işte o zaman dur denilir adama.
A. bayraktar, sorunu ben cevaplayım; evet sadece bahsettiğin partide değil her partide Türkçü olabilir. Sadece sürekli vurguladığın partide değil ! Bu da demek değildirki, gönlündeki partide Türkçüler var diye eleştirilemez. Türkçülüğe aykırı hareket eden hele hele "milliyetçiliğin" adını kalkan olarak kullanan parti çok daha ağır eleştirilir. Çünkü bu sıfatı kullanmak kolay değildir. Kullanıyorsa şayet, hata yapma lüksü olamaz, yaptıktan sonra da "ama" diye bir savunmaya geçemez ! Sormuşsunki; siyasi arenadaki tek(!) savunucusu değil mi? Tek kelimeyle hayır değil ! Türkçülük ya da Türklük adına da az önce de vurguladığım gibi en ufak bir icraati mevcut değildir bugün. O sebeple, son kez uyarıyorum, bir daha burda parti ve ya kurum kuruluş isimleri zikredenler ve bilmeden, farkında olmadan propagandacısı durumuna düşenlerin üyelikleri iptal edilecektir. Bu uyarıyı tekrar tekrar yapıyorum çünkü yeni gelen arkadaşların bir çoğu otağ kurallarını okumadan(!) üyelik başvurusunda bulunuyor.
Evet arkadaşlar, sağcılığı solculuğu tartışalım ama bunlardan ne anlaşıldığını tartışalım. İş siyasî çatışmaya girdimi Türkçülüğe aykırı hareket etmekten ve bölücülükten atılanlar olacaktır!
Saygılarımla,
TTK