Gönderen Konu: Turan Devleti kurulursa yönetim şekli ne olmalıdır??????  (Okunma sayısı 26526 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı toygar mete

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
Turan ortak davamız. Peki devlet kurulursa bu devletin yönetim şekli ne olmalıdır? Değerli görüşlerinizi öğrenmek isterim. Lütfen görüşlerinizi yazın ve hep beraber tartışalım!
                                                      TTK
                     
                                                   

Çevrimdışı MuSTaFa0607

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
Sevgili kandaşım;
  Bu kuruluş her bölgede yapılan şeçimlerde kazanan parti ve ya kuruluşlardan oluşan bir parlamentonun şeçtiği bir başbakanla olmalıdır diye düşünüyorum? Sence?
 TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!
 :turan:
Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir...

Çevrimdışı toygar mete

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
Bende tam olarak bir düşünce gelişmediği için sizlerden görüş almak istedim. Görüş bildirdiğniz için teşekkürler!
                                                                                                                                                               
Saygılarımla!
 

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Turan ile ilgili birçok başlığım Otağda mevcut..İnceler iseniz bu biraz fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir...

Turan Devleti kurulursa diye bahsetmişsiniz..Devlet kuruluşu diye birşey söz konusu
değil Turan düşüncesinde..

Turan herşeyden önce evrensel bir ideal,ülkü birliği ve bunların üzerinde bir birliktelik diye nitelendirme getirebiliriz...

Kısaca buna Turan Irkından gelenlerin kuracağı birlik dememiz gerekir ki buda Evrensel olarak sınırlarla çevrili coğrafyanın da üzerindedir!

Öncelikle Turan'ın ne olduğunu kavramak ve en sonunda Turan kuruluşu hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip olunması gerekir...

  

Çevrimdışı toygar mete

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
Uyarınız için teşekkürler. Ben Turan hakkında değilde Turan birliği olup birleşme yolunda devlet kurulursa bunun yonetim şeklini ne olacağını sormuştum. Başlıklarınızı dıkkatle okumaya çalışıyorum ama pek fazla zamanım olmadığından  henüz okumadığım birçok başlık var. Ayrıca çalışmalarınız için tekrar  teşekkürür   ederim birçok konuda bana yardımcı oldu ve zihnimde ki bir çok karanlık noktayı aydınlattı!

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Uyarınız için teşekkürler. Ben Turan hakkında değilde Turan birliği olup birleşme yolunda devlet kurulursa bunun yonetim şeklini ne olacağını sormuştum. Başlıklarınızı dıkkatle okumaya çalışıyorum ama pek fazla zamanım olmadığından  henüz okumadığım birçok başlık var. Ayrıca çalışmalarınız için tekrar  teşekkürür   ederim birçok konuda bana yardımcı oldu ve zihnimde ki bir çok karanlık noktayı aydınlattı!

"Turan"Türkiye dışında doğdu,gelişti ..Türkiyede de benimsenmesi çok uzun zaman aldı!!

"Turan"İlk olarak Macarlarda hayat buldu..Kökenlerinin Hun Türkleri olduklarını anlayınca;İnanılmaz bir inançla Turan teşkilatları kuruldu ve ülke genelinde benimsendi...O kadar ki 2 yıl öncesinde Macaristanda "HUN"olarak özerklik elde ettiler!Macarları takiben Finliler "Turan"ideali için aynı gayreti gösterdiler ve birçok teşkilat kurdular..

O kadarki bugün Japonyada bile faal olan Turan İşçi Partisi dahi "Bizim kökenlerimiz Türktür"aktif Turancılık yapmaktadır!

Bugün Turancılık Tüm Dünyada faal ve gelişiyor!Acıdır ki en az gelişme gösteren yer Türkiyemiz!


Türkçülük ve Turancılık içiçe geçmiş iki ayrı kavram değil!Turancılık evrenseldir ve Turan Irkının üstünlüğüne ithafen hayata geçmiştir!Türkçülük de aynı şekilde evrenseldir!

Evrensellik!!!!Her iki düşünce hareketinin Dış Türklerce başlatılmış olması bu evrenselliğin en büyük kanıtı!     

Yapmamız gereken Evrensel Türkçülük ve Turancılıkta uluslararası platformlarda hak ettiğimiz yeri almaktır!

Katedilmesi gereken yol çok uzun!!

Çevrimdışı Teoman Yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 93
bence turanın önündeki en büyük engel devletimizin bunu resmi politikası haline getirmemesidir rum ermeni yunan hepsi hayallerini devlet politikası olarak kabul edip uygulamaya girişirken maalesef biz de böyle bir durum söz konusu degl bu en büyük engel(egr bu dogrltuda devlt polıtkası varsa lütfn buraya yazn)
Evet,övünerek söylüyor ve tekrar ediyorum:
Irkçı,Türkçü,Turancıyım...
Ruh ve yürek sağırları anlamazlar ebni..

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
turanın önündeki engel...bence turanın önündeki en büyük engel devletimizin bunu resmi politikası haline getirmemesidir rum ermeni yunan hepsi hayallerini devlet politikası olarak kabul edip uygulamaya girişirken maalesef biz de böyle bir durum söz konusu degl bu en büyük engel(egr bu dogrltuda devlt polıtkası varsa lütfn buraya yazn)

Turancılık Türkiye Türklerine mahsus olmayıp Turan Irkından birçok ülke ve toplumu kapsamaktadır..

Gördüğüm kadarı ile birçok Andanın tam kavrayamadığı içerik " Turan ve Turan idealinin tamamen evrensel oluşudur"..Yani sadece Türkiye değil tüm Dünyayı kapsar!

Öncelikle Turan'ı tam olarak kavramaya çalışalım!Türklük ve Turan sadece Türkiye ile sınırlı değil!!!.. 

Turancılık günümüzde Tüm Dünyada Turan Irkına mensup toplumlarda benimsenmiş durumda... Macaristan,Finlandiya,Azarbaycan örneğinde olduğu gibi...

Çevrimdışı tungaturan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 174
  • ben TÜRK AZ_Sİ
         Evvela Turan ülküsünün coğrafyalar, devletler ve sınırlar üstü bir ideal olduğunu anlamak lazım.Turan sadece sınırlar birliği değildir.Bu birlik coğrafyaların birleşmesinden kaynaklanmayacak.Orta Asya'da yaşayan bir Türk ne kadar Turanlıysa Almanya'daki Türk'te kendini Turanlı olarak ifade edecek.Yani bu birliktelik herşeyden evvel milli duygu birlikteliği ve ırki akrabalıktan yola çıkarak gelişen bir büyük kandaşlığın, soydaşlığın birlikteliğidir.Turan önce milli benliklerde, okulda ve aile içerisinde kurulmalı, çocuktan başlayarak toplumun her kesimine benimsetilmelidir.Örneğin Kazak kardeşin dururken gidip rusla, gürcüyle daha bilmem neyle gaz anlaşması yapmayacaksın.Kandaşının sana daha ucuza satığı gazı rustan almayacaksın.Tarih kitaplarında onlara yani dış Türklere daha fazla yer vereceksi.Din Kültürü derslerinde papazın hristiyanlığını anlatacağına, yahudiden daha bilmem neden uzun uzun bahsedeceğine Türk kardeşlerimizin inançlarını onların adını anarak anlatacaksın.Edebiyatlarını okutturacaksın.Yurtlarının yerini göstereceksin.Geldiğimiz yerde kandaşlar bıraktığımızı onlarla aynı soydan geldiğimizi anlatacaksın.
     Türkiye dış Türklere ne zaman göz kırpacak olsa hemen gündemimiz Allah'ın belası bir başka sorunla meşgul ediliyor.Ata topraklarıyla aramızda kalan ermenistan bizim önümüze konulan bir engeldir.gürcistan kafkaslara çıkan yolumuza konulan taştır.Türkiye bu büyük Türk topraklarının başı, kafasıdır.Gövdesi ise Orta Asya'dır.Ne zaman ki baş gövdeye eğilecek olsun birileri bu aradaki kemerleri(ermenistan,iran,gürcistan...) sıkmaya başlıyor.Şimdi de kür...stan ile yapmak istedikleri şey buna örnektir.Araya barikatlar çekiyorlar.Atatürk sovyetler birliği yüzünden ayrılmak zorunda kaldığımız topraklara tekrar kavuşacağımızı söylerken hayal kurmuyordu.O kurduğu büyük devletin gelecekteki politikasını da açıklamış oluyordu.Belki zor ama birgün mutlaka birliktelik olacak.Çünkü biz aynı atanın çocuklarıyız.Birgün mutlaka en azından duygu ve milli ve ekonomik çıkarlarımız için de olsa beraber hareket edeecğiz.Elbetteki bu bir çıkar ilişkisi değildir.Bu kandaşınla ticaret yapıp birbirine destek olmak demektir.Milli  varlığımızın birliğinin bir koşulu da bildiğiniz gibi "işte birlik"tir.
            Hiç bir şey imkansız değil.Herkes bireysel manada üzerine düşeni yapmalı.Turan'ı anlamalı ve nesillerin bilinçaltına yerleştirmeli.
  
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

Çevrimdışı ASİL-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
Yüksek ahlaklı ve münevver insanlar mutlakiyetle de idare olsunlar yine hür ve bahtiyardırlar. Geri insanlar ne ile idare olunurlarsa olsunlar bedbaht ve esirdirler.

          ATSIZ

Siyasetimizin saplandığı basit şeylere saplanırsak biz de böyle gereksiz meseleleri tartışır, asıl ereği gözümüzden kaybederiz.