[ en fazla 62.000 askeri personelin ve hava unsurları olarak 255 uçak ve 65 helikopteri aşmamak kaydıyla
Birtek gözümüzden kaçan unsuruda Kandaşımız belirtmiş alıntısında..
255 Uçak ve 65 Helikopter..
Ama zaten İncirlik Üssünde bu hefirlerin muharip filoları yokmu..?
Çekiç Güç anlaşmalarına göre yıllarca Irak İncirlikten kalkan ABD Hava Unsurları tarafından vurulmadımı..?
Yada Batman Askeri alanında bile ABD Hava unsurları bulunmakta değilmi..?
Veya 2. harekatta (Bizim Meclisten Dönen karar ile ilgili)
Zaten limanlardan Irak'a sevkiyat yapılmadımı..?
ABD Tomahawk Criuse Füzeleri Türk Hava Sahasını kullanılarak Irak'ı vurmadımı..?
Hava sahamız tamamen açılmadımı..?
Sonuçta biz kağıt üzerinde olmasa bile bu operasyona veya İşgale yardımcı olduk..?
Olduk yani bu zaten bilinmekte.. Sadece kağıt üzerinde olmadık gözüküyot..
Anlatmak istediğim..
Mademki ucundan tuttuk bu işgalin.. Tam tutsaydıkta biraz çıkarımız kazanımlarımız olsa idi..
Tezkere konusunda Türkiyenin tavrı abd yi bölgede güç duruma düşürmüş ,hem operasyon maliyeti trilyon doları aşmış ,hem asker ve ekipman kaybı artmış ve hem de sonuç alabilme süresi uzamıştır ki ,bu onlarca yıl devam edebilecektir.Büyük olasılıkla da sonuç alınamayacaktır
Evet burada size katılmamak mantıksızlık veya inatçılık olur..
Yazınızın her harfine aynen katılıyorum..
İşin görünen yüzü başka ,gerçek ise çok daha başkadır.
Tabiki buradada haklısınız..
Ben bir sivil Vatandaş gözü ve resmi yayımlanan bilgiler ışığında konulara yaklaşıyor ve görüş bildiriyorum..
Ama işin gerçeği ve aslı Gazetelerde yayınlananlar gibi veya Hükumet sözcülerinin resmi beyanatları gibi değilse..
Tabiki gerçek bilgiler ışığında görüşler değişebilir..
Sayet tezkere çıkmış olsaydı BOP (büyük ortadoğu projesi) başarıyla hayata geçirilebilecekti.
BOP içerisinde nelerin ve hangi ülkelerin olduğunu sanırım anlatmaya gerek yoktur.
Ben bu projenin ABD'nin hayal aleminde kalacak fantastik bir proje olduğunu düşünüyorum..
Türkiyenin Tezkere'deki tavrı bu hayali projeyi etkiledimi etkilemedimi hiç bir fikrim yok..
Tezkereyi çıkartmayarak..
Belkide bölge Ülkelerine büyük bir iyilik.. Ama kendimize kötülük ettik..
Belkide hem Ülkemize hemde bölgeye büyük bir iyilik ettik..
Bunu Ortadoğudaki yeni şekillenme doğrulayabilecek ancak.. Veya yakın tarih..
Her ne ettiysek ettik.. Sonuçta ABD'nin Emperyalist emellerine büyük bir darbe vurduğumuz kesin..
Tanrıya Emanet Olunuz..