sen ne yazıyorsun be kardeşim ? bir yazdıklarını önce okusana.yahu ermeni bile bu kadar yalan-palan yazmadı,vallahi ermenilerden bile bu kadar yalan gömrmedim yahu.bu ne ya ?
ermeni birşey yazmıyor.ermeni sadece siz Türksünüz biz de ermeniyiz ve 1915 soykırımının intikamını alıyoruz diyor.ermeninin tek yaptığı bu.ermenilerin bu güne kadar Azerbaycandaki qayri Türk ahali ile alakadar aktif çalışmaları olmamıştır.ermenilerin Azerbaycandaki qayri Türk ahali ile temasta olduğu doğru ama qayri Türk ahali daha çok Rusların kontrolündedir.Bunun en iyi örneğini de sadval sürüsü ve elikram hümbetov itinde gördük.her ikisi de rus desteğiyle bağımsız devlet kurmak için çaba gösteriyordu.
Turkforum.net-de biri vardı,aynen senin yazdıklarına benzer şeyler yazıyordu,sen o olmalısın.orda da izah etmişdim,aynı şeyleri tekrarlamaktan bezdim.kardeşim,Qazax ve Genceden başka Azerbaycanda Türk yoktur da ne demek ya ? sen ne yazdığının farkındamısın ? kimlere çalışıyorsun ? KESİNLİKLE TÜRK DEYİLSİN !!! VE AZERBAYCANIN ADINI KULLANMAYA SON VER !!!
ben Kelbecerdenim,hani senin şu kürd bölgesi ilan etdiyin yerlerden birisinden yani.Kelbecerde 150 köy var,onun 147-si Türk köyü ve Türkler yaşıyordular(ermeni işgaline kadar),3-de ise kürt mikropları yaşıyordular (onlar da kürdçe bilmiyordular).kürtlerin yaşadığı bu 3 köy toplam köylerin ve nufusun % 2-si eder ! şimdi bana izah et,hangi hakla bu 3 mikrop yaşayan köye göre benim Kelbecerimi kürt bölgesi ilan ediyorsun ?
benim bu sözlerimi başka forumlarda başka insanlar da diyebilir çünkü bu sözler ilk olarak Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'in ağzından çıkmıştır.İnanmayanlar gidip Azerbaycanda Elçibeyin en yakın çalışma arkadaşlarına sorsun.Hatta ben yardımcı olmak amacıyla size isimler de vereyim.
Vurğun Eyyubov ( aktif hareket üyesi, Azerbaycan ÖSYM eski başkanı )
Rauf Arifoğlu ( aktif hareket üyesi )
Ayvazalı Bey ( Eski Vali )
Ben kimse için çalışmam.Sen Kelbecerdensin demek.Tamam Şamil Esgerov da Kelbecerden.Kelbecerden olan başka adamlar da var.
Allah aşkına biriniz gidin Google da şamil esgerov yazın bakalım karşınıza neler çıkacak. Kelbecere gelince...gelin köy isimlerine de bakalım....
1. Zar
2. Zivel
3. Venkli
4. Tirkeşevend
5. Keşdek
6. Şaplar
7. Hesenriz
8. Kolatağ
Burada sadece kelbecerden 8 köy ismi saydım..buyrun köy isimlerine bakın bakalım Türk ırkına ait bir anlam ve mana varmı bu köy isimlerinde?...
Şimdi de gelin Gence-Gazah bölgesinden bir örnek verelim..sovyet yonetiminde rusların bütün asimilasyon politikasına rağmen buyrun Gazah ta bulunan köy isimlerine bakalım...
1. Aslanbeyli
2. Demirçiler
3. Ceferli
4. Salahlı
6. Kosalar
7. Eskipara
8. Kemerli
9. Gaymaglı
Bu köy adlarında size ters gelen herhangi birşey varmı? bütün sovyet baskısına rağmen bu köy isimleri hala korunuyor ve her köyde de 1900 lerden kalma Türk mezarları var.Mezar taşlarının üzerinde bile köylerde yaşamış insanlarla ilgili kesin açıklamalar var.
Bu terbiyesiz,seviyesiz bana demişki izah et neden kelbecere kürt bölgesi dedin.bakın
şamil esgerov adlı bir it bir zamanlar
Azerbaycan Milli Meclisinde haydar aliyevci vekillerden biri olarak oturuyordu.
bu adamın adıyla hangi sitede arama yaparsanız yapın karşınıza pkk çıkıyor.bu it hayatı boyu kürd ansiklopedisi gibi çalışmalarla uğraşmıştır.Azerbaycan ve Rusyada faaliyet gösteren pkk yandaşı ronahi medeniyyet cemiyeti de bu iti çok muhterem bir zat olarak kabul ediyor.
ufak bir ilave...
Azerbaycanda yaşayan Türk Karabağda kovulduğu toprağına hasret ama ronahi cemiyeti üyesi kürtler rahat rahat karabağa gidiyorlar,ermenilerle kol kola sırıtarak resim çektiriyorlar.
niye biliyormusunuz? çünkü amaçları kurdistan a sor dedikleri kızıl kürdistanı kurmak.bu kızıl kürdistanın haritasında da kelbecer önemli bir yer tutuyor.
şimdi bunlar yalanmı? bu adam sadece biz de Türküz diyor ama bu kelbecerden çıkan 3 kişiden ikisi elinde kürdoloji kitabı ile çıkıyor.ronahinin de en faal üyelerinin çoğu kelbecerli.daha önce biz bu forumda kırmaları tartışıyorduk.işte en iyi örneği burada.
ermeniler bile biz kelbecere saldırırken fazla bir mukavematla karşılaşmadık diyor.bir zamanlar Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı görevini vekaleten icra eden Tuğgeneral Şahin Musayev ( 1992 Ocak-Mart ) aynen şöyle diyor ;
Goranboy ve özellikle karışık nüfusun çok olduğu yerlerde kırmalar bizim planlarımız mahvetti. asker ve subaylarımın çoğu bu kırmalar tarafından vuruldu.bölgedeki kırma nüfus askeri birliklerimize ermeniden daha fazla zarar verdi.Kelbecer hakkında yazdıklarım,senin diyer iller hakkında yazdığın yalanların boyutunu anlatmaya yeterlidir sanırım !
diğer iller hakkında da buraya koyabileceğim kanıtlar var.ayrıca diğer illerde yaşayan canlı tanıklarım da var.
otaq yöneticilerine : lütfen bu Türk düşmanını,Azerbaycanın ve Türkün adını kullanakar yalnızca bu otaqda deyil başka otaqlarda da Türk karşıtı,Azerbaycan karşıtı propaganda yapan bu Türk olmayanın üyeliyini iptal edin ! aksi takdirde sizler de bilerekten veya bilmeyerekten(ben izah etdiyime göre artık biliyorsunuz) onun,yani bir Türk düşmanın bir Türk otağında Türk düşmanlığı propagandasına yardım etmiş olursunuz.Yazıları da mutlaka silinmelidir !bu yalanları okuyan,Azerbaycanı ve Azerbaycan Türkünü tanımayan birileri de bu Turk_aze adlı üyeyi de Azerbaycan Türkü sanar ve yazdıkları yalanlara inana bilir (bilgisizlikden her şey ola bilir).bunu önlemek için bu üyenin üyeliyi mutlaka iptal edilmelidir,lütfen.
Otağ yöneticisinin kararına da saygılıyım ama burada söylemek istediğim birşey var..Türk olmayana Türk demenin anlamı yoktur ve bu çok tehlikeli bir konudur.Şahsen benim birçok akrabam Karabağ savaşında Azerbaycan ordusu üniformasını giyen askerler tarafından basılmıştır.Şimdi siz bir kırma ile omuz omuza savaşa gidermisiniz?
Bana Türk düşmanı diyenler...Karabağ savaşında biz Toprak Türk toprağı o zaman savaşalım dedik..Elimizden savaşa gittik ama ilk kurşunu kürtden,kırmadan yedik.Karabağda en çok şehidi öz Türk oğulları verdi.Karabağın çoğunluğu kırma ahalisi ise daha ermeniler ilk kurşunu atar atmaz yükünü toplayıp sırra kadem bastı.Yalanmı?
Ayrıca buradaki arkadaşlar da bilgisiz falan değil.Aralarında Tovuzlu Etibarı tanıyanlar ve Karabağda sacvaşmış olanlar da var.
Benim sana tavsiyem maday;
bana çamur atmadan önce ben dede toprağımı bir ermeni piçine bıraktım,geldi elimden toprağımı aldı ve dede mezarlarım orada kaldı de ve düşün acaba bir Türk olarak şerefli yaşamı hak ediyormusun?
Savaş zamanında askeri açıdan biz de kötü durumdaydık ama sadece 8 tane köy çatışma bölgesinde kaldı ki bu gün bile keskin nişancılarımız oraya ermenilerı bırakmıyor.
Kısacası lafla Türk olunmuyor,Türklük damarlarda akar !!!