Azerbaycan adı Türçedir veya değildir.Ama Azerbaycanda yaşayan Türklerin buraya 'Türkmenistan', Farslarında 'Türkmen Cenneti' dediğini biliyorum.Karabagda Kürtler yaşıyor olabilir.Ama Azerbaycanda ki en cesur Türkmen aşireti olan 'Cevanşir'lerin asırlarca Karabagda tek hakim oldugunu biliyorum.Ermenilere yardım eden Kürtleri biliyorum.Korkmadan Ermenilerin içine giren ve birkaçını geberten Türkleride biliyorum.
Bakülüler konusunda ise hatırladığım bir olay var;
18. veya 19. asırda Bakü Hanlığına gelen bir Rus vali veya generalinin başını Bakülüler kesip Moskovaya yolluyorlar.Şimdi bunu yapan Farsmı?
Çarlık dönemi Rus şehir içi güvenlik görevlilerinin korkusu olan 'Bakülü Kabadayılar' Farsmı?
Acemlik(Farslık) ile yıllarca Safevi ve Azerbaycan Türklerini suçalayan Osmanlı devşirmelerine en büyük hizmet bence bugün 'Azerbaycan Türk değildirTürk ve Fars karışımı Azerilerin ülkesidir' demektir.
Açık söyliyeyim bunu istisnasız her bilim adamı kabul eder Azerbaycanlılar civar bölgelerdeki Türklerden çok daha fazla 'Turanoid'dir.
Azerbaycan Türkdür.Ama Azerbaycanda yaklaşık bir asırdır Türk olamayan topluluklar maddiyat ve nüfus bakımından güçlenmektedir.
Azerbaycan ve Azerbaycan Türklerinin hakkındakı (otaqda da Turk_aze rumuzlunurçu tarafından yayılmaya çalışılan) bu çirkin iddialar yeni deyil soydaşım.Bunların hepsi "aryan" teorisinin parçalarıdır.Bu hakda hazır bir makale var,ben de kendi fikirlerimi az-az yazacağım.bütün bunlar onyıllar önce düşünülmüş,hazırlanmış ve onyıllardır uygulanan Türk düşmanı bir siyasetin hisseleridir ve bu Turk_aze gibi nurçulara,Türk düşmanlarına daha çok rastalayağız.Azerbaycan forumlarında olsaydınız bunun gibilerin ne kadar çok olduğunu görürdünüz.her gün bu "aryan" teorisine esaslanan bir sürü yazı yazılıyor Azerbaycan forumlarında.Ancaq burdakılar aryancıları(pan-iranistl) artık iyi tanıdıklarından bu çirkin propagandanın etkisinde kalmıyorlar (Türçüleri kast ediyorum).Türkiyedeki Türkçüler nasıl ki,bir pkk-lıyı heme tanırlarsa burdakı Türkçüler de bir pan-iranisti hemen tanırlar.Bu yılların mücadelesinin sonucudur.Ancak artık Türkiyede de pan-iranistleri ve Azerbaycanda da pkk-lıları tanımanın zamanı çokdan gelmiştir.Ülkelerimizdeki düşmanları çok iyi tanımalıyız.Türk düşmanları artık gördüyünüz gibi bütün Türk eline yayılmakta ve bu yüzden biz bütün düşmanlarımızı çok iyi tanımalıyız,yoksa etki altında kalıp mağlup ola biliriz.Fakat Türk mağlup olmak için deyil,mağlup etmek için yaranmıştır ! Biz yenilmek için yaratılmadık,Tanrı bizi yenmek için,yönetmek için yaratdı,bu seçilmişliyin deyerini bilelim ! sıradan cahil insanlar gibi etki altında kalacaksak,propagandaya uyacaksak biz nasıl Türçü ola biliriz ?
Hüseyin Nihal Atsız Hocanın sözlerini hatırlayın:
"Türkçü hiç şüphesiz, Türkten olur. Fakat her "Türkçüyüm" diyen Türkçü değildir. Samimi olması ve Türkçülüğün şartlarına uyması lazımdır.
Türkçülüğün en büyük görevi Türklüğe hizmettir. Bunun da baş şartlarından biri, çevresinde bulunanlara Türklük sevgisini aşılamaktır. O, yorulmadan, bıkmadan, Türk soyunun üstünlüğünü anlatacak yabancıların tehlikesini söyleyecek..."
Ne diyor Hoca ?
Türkçünün Türkçülüyün şartlarına uyması gerek diyor.Peki söyleyin bana,Türk karşıtı propaganda,Türk ülkesine karşı propaganda bir Türkçüünün yapa bileceyi bir işmidir ? Bir Türkçü böyle bir şey yapa bilirmi ? Bunu yalnızca Türk düşmanı yapar.
Hoca Türklüye hizmet diyor.
Peki,Türk ülkesini "fars yuvası" olarak tanıtmak istemek Türkçününü yapa bileceyi işmidir ? Türkçü bumudur ? Türklüye hizmet bumudur ? Bunun yalnızca Türk düşmanı yapar.
Arkadaşlar,soydaşlar,kandaşlar,Nihal Atsız hocanın de dediyi gibi,Türkçüler ülkedeki,yurddakı tehlikeyi ilk duyanlardır,o tehlikeyi anlatanlardır,Sizler Türkçü olarak bur Turk_aze rumuzlu nurçunun Türk karşıtı propagandasını duymazsanız,anlamazsanız,diyer sıradan insanlardan ne bekleyelim ? Bir Türkçü Türk düşmanını tanımadıkdan sonra,sıradan insan ne yapsın ?
Türk oğlu,düşmanını tanı ! Gözü açık ol! Dikkatli ol ! Her yazılıp-çizilene kanma ! Çirkin propagandayı ilk önce sen duymalısın !