Gönderen Konu: Bulgaristan'da Türk gazetesi  (Okunma sayısı 114248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #60 : 07 Şubat 2013 »
Ahmed Doğan milletvekili



19 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin (HÖH) 8. Olağan Kurultayı'nda istifa ederek yerini Lütvi Mestan'a bırakan Ahmed Doğan, artık sıradan bir milletvekili.
Parlamento Başkanı Tsetska Tsaçeva, Doğan'ın istifa etmesiyle HÖH Parlamento Grubu Başkanlığı da Lütvi Mestan'a kaldığını açıkladı.  Mestan'ın parlamento grubundaki yardımcıları ise Yordan Tsonev, Kamen Kostadinov, Ünal Lütvi ve Remzi Osman'ın olduğu bildirildi.

AJANS BG

YORUMLAR:

1. yorum:
Sarayda yaşayan ve parlamentoya ayak basmayan milletvekili

2. yorum:
YAŞA BA AMET

3. yorum:
Liderimizdir gitse de gitmese de.

4. yorum:
Sana da senin liderine bisey deyeyim ben.

5. yorum:
Yakından bakınca Bulgarlara özendiği yüzünden belli oluyor.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/ahmed-dogan-milletvekili.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
 Köylerin Dörtte Birinde Bulgarlar Azınlıkta Kaldı



Bulgaristan Milli İstatistik Enstitüsü verilerine göre köylerde Bulgar asıllı vatandaşların sayısı azalırken, Türk ve Roman azınlıkların oranı yükseliyor. Ülke genelindeki 5 bin 329 köyün dörtte birinde, Türk ve Roman çoğunlukta olduğu açıklandı. Bulgarların şehirlere göç etmeleri nedeniyle köylerde yaşayan Bulgar sayısının azaldığına dikkati çeken Demografi Merkezi uzmanları, demokrasiye geçiş döneminden sonra Bulgarların azınlıkta olduğu köylerin sayısının 693'ten bin 398'e yükseldiğini belirtti. Araştırmada toplam bin 377 köyde, 21 şehirde, 42 belediyede ve üç ilde (Razgrad, Tırgovişte, Kırcali) Türk ve Romanların daha fazla oldukları kaydedildi. Uzmanlara göre, Bulgarların büyük şehirlere göç etmeye devam etme geleneği sürecek, küçük yerleşim yerlerinde ise genellikle azınlıklar yaşayacak. Ülke genelindeki nüfus düşüşünün hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Demografi Merkezi yetkilileri, nüfusu 4 binin üzerinde sadece 10 köy kaldığını, 183 köyün ise tamamen boşaldığını ve sadece kağıt üzerinde kaldığını açıkladı. 100'de az vatandaşın yaşadığı köy sayısının ise bin 262'ye ulaştığı vurgulandı.

sondakika.com

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/01/koylerin-dortte-birinde-bulgarlar.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #62 : 08 Şubat 2013 »
İngiliz Büyükelçiliği: Ataka partisi aşırılık yanlısı



İngiltere'nin Sofya Büyükelçiliği, bugün saat 11:00'dan itibaren Ataka Partisinin mitingi nedeniyle geçici bir süre Konsolosluk ile Vize Bölümü'nü kapattı.
Elçiliğin sitesinde Bulgaristan'la ilgili bilgilerde, Ataka Partisinin aşırı bir tutumunun bulunduğunu ve İngiliz vatandaşlarının sözkonusu partinin Bulgaristan'daki gösterilerinden uzak durmaları tavsiye ediliyor.
Ataka Partisi, İngiliz hükümetinin Bulgaristan vatandaşlarına getrdiği kısıtlamar yüzünden bugün öğlen saatlerinde başkent Sofya'daki Moskovska Sokağı'nda bulunan İngiltere Büyükelçiliği'nin önünde protesto düzenledi.  Ataka Genel Başkanı Volen Siderov, İngiltere'nin Nigel Farage'nin açıklamalarından dolayı Bulgaristan vatandaşlarından özür dilemesini istedi.

FARAGE NE DEMİŞTİ İZLEYİN...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=8pSyuIhkd5k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8pSyuIhkd5k</a>

Aydın Osman I AJANS BG

YORUMLAR:

1. yorum:
bu konuda haklılar ne diyim bendende destek

2. yorum:
Ataka'lıların dediğine göre "okumuş Bulgar cahil Bulgar, kaliteli Bulgar kalitesiz Bulgar" diye ayrımcılık yapmış. İngiltereli liberaller bile bunu 'ayrımcılık' olarak tanımlayıp tepki göstermis, İngiltere'deki Bulgarlar bile Nigel Farage'ye karşı imza toplamış. Eğer daha önceki konuşmalarında o şekilde Bulgarlar arasında ayrımcılık yaptıysa hak veriyorum. Burada anlatılanlara göre öyle bir ayrımcılık yapılmış:

http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BF-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-c1915.html

3. yorum:
Bu protestoyu organize eden ırkçı parti Ataka haklı. Çünkü her kendini bilen, aklı başında insan kendi ırkına sahip çıkar, yabancılar ırkını aşağlarken sus pus oturmaz. Ancak Nigel Farage da kısmen haklı, Bulgaristan yaşanmaz hale geldi. Bulgaristan'ın bu halini de görmek gerek. Bunu görmezlikten gelmekle hiçbir şey çözülmez. Her kafası çalışan insan ülkesinin düzelmesi için mücadele eder, Batı'ya bulaşık yıkamaya gitmez.

Fakat başka bir durum da var ortada:
1. Bulgar milliyetçiliği = Türk düşmanlığı.
2. Bulgaristan vatandaşları istisnasız kendi başlarına organize olamıyorlar. Kendi aklından bulup da organize olamıyorlar. Onları organize edecek mutlaka bir parti ya da otoriter bir kişi gerek, belki de Preslava, Andrea, Galena, Luna, Teodora, Azis abla gibi pop sanatçısı gerek hahahhahahhhahahaa
Biz Bulgaristan Türklerine bile bulaştı bu komünizmden kalma hastalık. Biz Türklerin ise en büyük kusuru: doğru düzgün milliyetçi olamıyoruz. Gerçek milliyetçiliği öğrenmeliyiz, kafası çalışan her insan gibi soyumuza sahip çıkalım.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/ingiliz-buyukelciligi-ataka-partisi.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
'Benim Memleketim' konulu kompozisyon yarışması
« Yanıtla #63 : 08 Şubat 2013 »
'Benim Memleketim' konulu kompozisyon yarışması



ULUSLARARASI ANADİLİ GÜNÜ VESİLESİYLE BİZ DERNEĞİ ve KUZEY VE DOĞU TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ DERNEĞİ BENİM MEMLEKETİM KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLİYOR.


1. Yarışmanın Konusu
“BENİM MEMLEKETİM”

2. Eserleri Gönderme Tarihleri: en geç 19 Şubat 2013

4. Yarışmaya Son Katılım Tarihi 19 Şubat 2013. Bu tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5. Eserlerin Gönderileceği Adres:

[email protected]

[email protected]


6. Katılım Koşulları
Yarışmaya Bulgaristan genelinde yaşayan 8 -18 yaş arası Türk soylu öğrenciler katılabilir.
Yarışma 3 kategoride yapılacaktır.
Eserler, A4 sayfa boyutunda, 12 punto, Times New Roman karakteri ile 2 sayfayı geçmeyecek şeklide 1 nüsha halinde teslim edilecektir.
Anlatım tekniği serbesttir.
Eserlerin son sayfasına yarışmacının adı, soyadı, yaşı, şehri/ köyü, okulu ve telefon numarası yazılmalıdır.
Her yarışmacı öğrenci bir eserle katılabilir.
Değerlendirme, üç kişilik bir seçim kurulu tarafından 20 Ekim 2013 tarihinde yapılacak.

BİZ DERNEĞİ

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/anadili-gunu-kompozisyon-yarsmas.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Tsvetanov: Burgas bombacılarının ikisi Türkiye üzerinden kaçtı



Bulgaristan'ın Burgas kentinde geçen yıl 5 İsrailli, 1 de Bulgar  vatandaşının öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiden 2'sinin Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçtığı bildirildi.
Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, New York Times gazetesine verdiği mülakatta, geçen yıl Temmuz ayında 5 İsrailli turistin ve 1 Bulgar vatandaşının ölümüyle sonuçlanan otobüs bombalama eylemini gerçekleştirenlerden ikisinin olaydan sonra karayoluyla Romanya'ya oradan da havayolu aracılığıyla Türkiye'ye geçtüklerinin tespit edildiğini söyledi.
Tsvetanov, ismini açıklamak istemediği iki eylemcinin Türkiye'den de Lübnan'a gittiklerini belirtti. New York Tımes, Lübnanlı olan sözkonusu şahısların Avustralya ve Kanada vatandaşlıklarına sahip olduklarını duyurdu.

AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/tsvetanov-burgas-bombaclarnn-ikisi.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #65 : 11 Şubat 2013 »
http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/ingiliz-buyukelciligi-ataka-partisi.html

Bu haberin altına yazılan öğretici yorumlar:

4. yorum:
İngiliz Büyükelçiliği'nin İngilizleri de pek kıymetliymiş. Bir de kendi kıymetli İngilizlerine "Partinin Bulgaristan'daki gösterilerinden uzak durun" diye tavsiye ediliyormuş hahahahaha

5. yorum:
Yukarıda bir arkadaş demiş ya, her aklı başında insan ırkına sahip çıkar.

6. yorum:
ingıltere sadece bulgar değil başta turkler olmak uzere roman kardeşlerimiz gıtııklerı ulkede ucuz işçi olarak çalıştırılıyor.parası verılmıyor
asla sosyal guvencelrı yok ordakı şartlar çok ağır bende gıttım gordum
burda ataka benden destek gelir

7. yorum:
Bakıyorum da bazıları romanlarla da kardeş (!) oldu.

Burada Ataka kendi ırkını savunuyor, peki ya biz Türkler ne yapıyoruz????

8. yorum:
Burada Ataka, Nigel Farage'nin bu sözlerine tepki göstermiyor ki, tam aksine Magdalena Taşeva'nın Ataka.tv'de sunduğu "V okoto na buryata" programında bu sozleri destekliyor, fakat Bulgarlara kaliteli-kalitesiz diye ayırım yapmış. Buna sert tepki gösteriyorlar.

9. yorum:
Burada bazı Türk soydaşlarımız Ataka'nın bu davranışını desteklıyor. Oysa Ataka ırkçı Türk düşmanı bir oluşumdur. Peki niye destekliyoruz bu yaptığımız doğru mu? Elbette doğru, biz Ataka'yı sevmeyebiliriz, ama ırkına sahip çıkana her kendini bilen saygı duyar.

Fakat ben Ataka'nın gerçek bir ırkçı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Ataka'lılar da, Atakacılar (Ataka traftarları) da ırkını canından, egolarından, zevklerinden daha fazla sevmiyorlar. Bu yüzden de "ırkçı", "milliyetçi" sıfatlarını hak etmiyorlar. Sadece elindeğen geldiğince protesto yapıyorlar bir de Türk karşıtı söylemleri benimsemekteler.

Kendi ırkı için işkenceyi, idamı göze alabilirler mi? Eğer alabilirlerse işte o zaman saygı duyarız. Asıl saygıyı o zaman hak edecekler.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Bir haftadır Bulgaristan'da elektriğe yapılan zam yüzünden çeşitli gösteriler düzenleniyor. Bu gösterileri takip eden ırktaşlar Slav Bulgarlarının karakter yapısını daha iyi görecektir. Dünkü gösteride bir genç Bulgar kadınının dikkat çekmek için poposunu gösterdiğini gördük. Bugünkü gösterilerde ise şiddet daha da tırmanmaya başladı. Bir de Bulgarların şu ırkçı sloganlarına bakın: "Ey Bulgar yiğitleri, zafer bizim oluncaya kadar bu böyle devam edecek"

Hele bir çığlıklarına (iktidar partisine hakaretlerine) bakın "yeni çeri, mafya, pislikler, güle güle".

Oysa bizim en ateşli olmamız gereken günlerde bile aşırı derece ılımlıyız!

Bu haber protesto ile ilgili olayları özetler nitelikte:

Sofya'daki gösteride 2 kişi yaralandı





Bu akşam parlamento binası önünde başlayan protesto gösterilerinde iki kişinin polisin müdahalesi sonucu yaralandığı bildirirlidi.
Yüzlerce gösterici parlamento binasının önüne toplanarak "hükümet istifa" sloganı attı.
Protestocular, Tsar Osvoboditel Bulvarı'nda trafiği kapattı. Meclisin önünde polislerle protestocular arasında arbede yaşandı. Polisler, göstericileri Sanat Akademisi'ne doğru püskürtmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Göstericilerin,  polise ve meclis binasına taş ve bozuk para attığı gözlendi. Protestocular "yeni çeri, mafya, pislikler, güle güle" diye çığlık atıp "Dyankov gitti,  Boyko hâlâ orda! Ey Bulgar yiğitleri, zafer bizim oluncaya kadar bu böyle devam edecek" diye bağırdılar.
Ondan önce orta yaşlı göstericilerden biri meclisin önünde tutuklanıp hemen kenara çekildi. Bu da vatandaşları daha fazla öfkelendirdi. "Birlikten güç doğar" ve "Bizim sesimiz de duyulmalı" diye pankartlar asılıp sloganlar atıldı. Polis meclis binasına yaklaşmamaları için barikat kurdu. Prostocular ikinci gün de Kartal Köprüsü'nü (Orlov Most) trafiğe kapattı.
Sofya polisinden yapılan açıklamada, 3 göstericinin tutuklandığı bildirilirken, 6 polis aracının da hasar gördüğü duyuruldu.

Aydın Osman I AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/sofyadaki-gosteride-2-kisi-yaraland.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #67 : 23 Şubat 2013 »
Emil Koşlukov: Protestoları Rus lobisi finanse etti

Yeni Dönem partisinin Genel Başkanı Emil Koşlukov "10 milyar kaybeden Enerji tekelleri ile Rus lobisi, Başbakan Boyko Borisov'u istifaya zorlayan protestolari finanse ediyor" dedi.
Genel Başkan Koşlukov "Ruslar BSP ile çalışıyor, belki de öteki partilerle de çalışıyorlardır. Örneğin Ataka'nın ne istediğine bakın. Bu insanların birkaç kuruş harcaması kesinlikle normaldir, çünkü istikrarsızlık yaratıp seçimleri kazanmak söz konusu olunca 10 milyara kıyasla 10 bin ne ki. Rus lobileri ile enerji tekelleri yarın kendi anlaşmalarını örtbas edecek, Belene ile ilgili anlaşma imzalayacak, elektrik fiyatlarını da aynı oranda tutacak partilerin yönetmesini ister. Ticaretten söz ediyorum, çünkü işin içinde milyarlar dönüyor. Ben elektrik sayaçlarından yılda 1 milyar kazansam sokaklardaki taşları sökmeleri ve iktidar ülkeyi iyi yönetemiyor hissi uyandırmaları için holiganlara rahatlıkla 100 bin leva ayırırım" diye konuştu.
Emil Koşlukov; Sergey Stanışev, Ahmet Doğan ve İvan Kostov'un, hükümetin istifasından sonra küskün çocuk gibi davrandığını ifade etti.

Aydın Osman I AJANS BG

http://ajansb.blogspot.com/2013/02/emil-koslukov-protestolar-rus-lobisi.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Türk dili Bulgaristan için tehdit değil
« Yanıtla #68 : 23 Şubat 2013 »
Türk dili Bulgaristan için tehdit değil



Güney Bulgaristan Türkçe Öretmenleri Derneği ile Kuzey ve Doğu Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği'nin Kırcaali'de düzenlediği plâtformda konuşma yapan Bulgaristan Büyükelçisi İsmail Aramaz "Türkiye'de Türk olmak kolay, başka yerde Türk olmak zor. Burada da Türk olabilmek için tabiî ki Türkçeyi çok güzel konuşuyor olmak lâzım; çocuklarımızın ana dilini iyi öğreniyor olması lâzım. Soydaşlarımızın Bulgaristan'daki durumuna baktığımızda beni zaman zaman en çok rahatsız eden kültürel hakların tam anlamıyla yerine gelmiyor olması, çocuklarımızın okullarda 3-4 saatliğine de olsa Türkçe dersi almalarının önünde hâlâ engeller olduğunu görmekten, Türkçenin İngilizceyle, koreografiyle ve bilgisayar dersleriyle aynı kategoriye konmasından doğrusu ben biraz üzüntü duyuyorum" dedi.
Konferansa katılan HÖH genel Başkanı Lütvi Mestan ise "Türkçeyi bilmeyen, Türkçeyi unutan bir kişi Türklüğünü kaybetmiş sayılır. Partimiz Hak ve Özgürlükler Hareketi, artık 23 yıldır Bulgaristan meclisinde çocuklarımızın istediğimiz şekilde ana dilini okuyabilmeleri için mücadele veriyor. Bazı siyasetçilerin anlayışı çok farklı: onlara göre etnik farklılıklar bir zenginlik değil de, ülkenin üniter yapısı için tehdit. Ana dilimiz Bulgaristan için bir tehdit değil, bunu herkes bir zenginlik olarak kabul etmeli" diye konuştu.
Sonra da konuşma yapan Eğitmen Doç. Dr. Kasin Yunuzov "Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki vatandaşların, öğrenci ve öğretmenlerin arzusu, ana dilinin haftada 4 saat zorunlu ders olarak okutulmasıydı. Maalesef bu istek onaylanmadı. Türkçenin seçmeli ders olarak velilerin isteğiyle okutulacağına karar verildi. Bazı kesimler, azınlıklara verilecek hakları, Bulgar millî çıkarlarına büyük bir darbe, millî güvenlik için de bir tehlike görüyor, Bulgar onurunu zedeleme olarak yorumluyor" diye ifade etti.

Aydın Osman I AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/turk-dili-bulgaristan-icin-tehdit-degil.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Irkçılar yine sahnede
« Yanıtla #69 : 24 Şubat 2013 »
 Irkçılar yine sahnede



Bulgaristan'da 15 gündür yoksulluğa karşı süren halkın protesto yürüyüşlerinde ırkçılar da boy göstermeye başladı. Bugünkü gösterilerde ülkedeki Çingenelere ve Türklere karşı yazılar içeren pankartların taşındığı dikkat çekti.

AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/irkclar-yine-sahnede.html