KAHRAMANMARAŞ AĞZI Bıldır bizim damın süüğünda püsa hababınan larhada godidim süllümden aşa tuvallandı.püsük cardınları yahaliyecene çıhmış damda gallep kovalii ocaa batasıca maraşta diyalık amma maraşlıyik ede....
Bu sitede herkiş yanbaa gelip yatii.heç şor söylemiler.sokranman,yumuşda buyurman.künde giriim bu sitiye ellaham mırhız oluksuuz.yada çarhııdız çıhık heç gonuşmiisiz.
Zumzuuunan goyuvericing aaazınıng üstüne... Bi gözel depeliicing, vıççırıını çıkarıcıng, bak bakiim fukara sümuuu gibi duvara gazınık mı:)
kele bacım ben heç görmedim onu
işte guzelim memleketimin guzel insanları boyle anlaşıyoooor
-şu hapaplaa(takonya) sana bi vurursamm nefesiii keseriimm haaaaa
--şu püsüğü fıncıt şurdan da yemeğimiz yiyek
--şiiit edee notingg bahımm işler nasıl hoooo
--geliik gidiik sizi evde bulamiik heeeri
Arhadaşlar eyi yazın ney yazicisaaaaz tam maraş şivesi yazmisiiiiz adamı herslendirmen !
ede bahele mağraliye gedidik arhadaşnan geç.... si..... eniğinin biri öömüzü kesti haaa bakdidim bize kahyelik yapiii haaa dutdum depinen koyanaşı bok tuluumu yere serildi aradaşnan kaktık gettik ordan sipembeç e binmiye ordanda top sahasına gettik maç izledik haaa ondan sonra eve gittik
dün bir soykayınan tanıştım sorma getsin.. kız bir mıkrız bir godduş hele birde fistan geymişş bir insan o gadar mı goska olur 'hırkıza kendir yahışır gibi yahışmış' valla..gıza birdemlik aşık oldum yavvv nedicisem...
Aaşamdan sonaa evedemisiiz gıı? evdeysazzz bizim herifinen size oturmaya gelicik.iki şor ederikk tamaaann
ula bizim mahallede bir avrad var karıları duldada toplıyap toplıyap onlara yok mıkrız olman yok goddüş olman diyo ula karı bir şorcuki sorma getsin zaten bizm mahallenin avratları şorcuydu şimdi birdemlik oldular
KAHRAMANMARAŞIN ÜNLÜ MEYRİK TÜRKÜSÜ