0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sivas Kangal Sarıpınar Köyü, Sivas Şarkışla Kötüköy (yeni adı Oluktaş)Sivas Şarkışla Kayapınar Köyü Bu köylerin soyunu merak ediyorum, ilgi ve çabanıza teşekkür ederim.
Kandaşlar benim bir sorum olacaktı?Ben Sivaslıyım gemerek ilçesindenim ama aslen erzurum Köprüköylüyüm atalarım Erzurum'dan Sivas'a göç etmiş.Ben hangı boydan olduğumu nasıl öğrene bilirim?
Tokat-Reşadiye-Kızılcaören kasabası (şimdi köy oldu)
Selamun Aleyküm bende bir şey danışacağım.Ben Erzincan Kemah Seringöze Köyündenim (Eski adı Şökte) Köyün çıkardığı birkaç bilgiyle Fazlıoğullları diye bir boydanım.Ama bunun üst boyu var mı ? Ya da bu boy nereye bağlı bulamıyorum. Buharadan 1650 yıllarında Erzincan'a gelmişler. Orada olan boylar ve fazlıoğullarının üst boyu varsa onun hakkında bilgilendirir misiniz ? imkanınız doğrultusunda teşekkür ederim şimdiden
Alıntı yapılan: 4Minatoooo - 26 Ağustos 2015Selamun Aleyküm bende bir şey danışacağım.Ben Erzincan Kemah Seringöze Köyündenim (Eski adı Şökte) Köyün çıkardığı birkaç bilgiyle Fazlıoğullları diye bir boydanım.Ama bunun üst boyu var mı ? Ya da bu boy nereye bağlı bulamıyorum. Buharadan 1650 yıllarında Erzincan'a gelmişler. Orada olan boylar ve fazlıoğullarının üst boyu varsa onun hakkında bilgilendirir misiniz ? imkanınız doğrultusunda teşekkür ederim şimdiden Köyünüz ile ilgili olarak Wikipedia sayfasında Oğuzların Salur boyuna mensup olduğu yazıyor.
Alıntı yapılan: TÜRK-KAN - 26 Ağustos 2015Alıntı yapılan: 4Minatoooo - 26 Ağustos 2015Selamun Aleyküm bende bir şey danışacağım.Ben Erzincan Kemah Seringöze Köyündenim (Eski adı Şökte) Köyün çıkardığı birkaç bilgiyle Fazlıoğullları diye bir boydanım.Ama bunun üst boyu var mı ? Ya da bu boy nereye bağlı bulamıyorum. Buharadan 1650 yıllarında Erzincan'a gelmişler. Orada olan boylar ve fazlıoğullarının üst boyu varsa onun hakkında bilgilendirir misiniz ? imkanınız doğrultusunda teşekkür ederim şimdiden Köyünüz ile ilgili olarak Wikipedia sayfasında Oğuzların Salur boyuna mensup olduğu yazıyor.Link atma şansın var mı ?