Gönderen Konu: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...  (Okunma sayısı 38915 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
90'lı yılların ortalarında Türkiye Kuzey Irak'ı bütünüyle işgāl ederek PKK'yı tümden yok etmeliydi. Bence de çok geç kalındı. Umarım daha fazla geç kalınmaz.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 153
Artık açıktan açıktan söylüyor adamlar baskı uyguladıklarını yazık ülkeme, milletime...
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          ATATÜRK

Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 153
Bizimle top oynar gibi oynadıklarını ima ediyor olabilirler mi ne dersiniz?
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          ATATÜRK

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Allah o p... ülkenin belâsını versin.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Her zaman,söyledim,kimse mevcut iktidardan,sinir ötesi harekati beklemesin.Bu satilmis serefsiz oglu serefsizler,tezkereyi,milletin tepkisini frenlemek icin cikardilar.Bu günkü gazetelerde,savunma bakani,kimligi tasiyan,asagilik yaratik,eyaletci,vecdi gönülün,operasyon yapilmayacagini,abd li meslektasina,acikca ifade etmis.Bastan beri inanmamistim,operasyon yapilacagina,yanilmadigimi görünce,bir defa daha kahroldum.Yaziklar olsun AKP ye  ve,onu secen,satilmis yüzde 47 ye.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı KENAN KALAK

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
Sınır ötesi operasyon yapılmıyacaktır bu gerçektir neden daha önce bu hükümey yetkilileri birçok imza attılar amerikadan hibe yolu ile kuzey ırak'a girmemmek şartıyla yardım alındı sen nasıl şimdi amerikadan izin almadan operasyon yapacaksın amerika bana üç dört gün müsade et dedi neden dedi hemen kuzey ırak'a haber gitti kampları boşaltın diye TÜRK ASKERİ girsede boşa girecektir birde kamuoyunda küçük düşürülecektir başarısız gösterilecektir dağdaki pkk ya gel siyaset yap diyeceksin sözde gözdağı vereceksin bunlara neyazık ki inananlar var inanmassalardı %69 evet çıkmazdı bir şey ya vardır yada yoktur inanalar inanmaya devam etsinler daha çok başsağlığı mesajları dilemeye devam edilecektir tablo gayet açık seçik ortadadır şehitler ölmez vatan bölünmez buda insanları uyutmaya devam edecektir söz söylev zamanı bitmiştir diyalok bitmiştir aksini söyleyen kendini kandırırı veya gaflet içerisindedirbu irin 30 yıldır bu vücudun içine yerleşmiştir silahını çekip havaya sıkanlarada şunu söylüyorum çekilen silah havaya sıkılmaz eğerki yapılanlar veya boşa atılan mermiler giden canları geri getirecekse devam bilmem yanılıyomuyum.TTK

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Şuan Taksimdeyim ofiste çalışıyorum İstiklal Caddesi insan kaynıyor, gösteri yapılıp sloganlar atılıyor.
Bunca insan noldu da değişti, akılları nerdeydi daha önce...
Sandıktan velkil diye çıkarttıkları adamlar ne hale getirdi Türkiye' yi...
AB adına verilen tavizler, el etek öpmeler Türk Milletinin uyanması için bineden değilmiydi?
İllaki kan mı akması lazımdı?
Şehit vermemiz, ağlamamız mı gerekirdi?



Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2292
ABD İLE ORTAK OPERASYON YAPABİLİRİZ

Alıntı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere gezisine çıkarken ANA uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı ABD ile ortak operasyon yapabiliriz" diyen Başbakan, zamanlama konusunda şu güvenceyi verdi:
"Operasyonun askeri gerekçeleri oluşmadan bu adımı atmayız. Halk, sokak ve muhalefet partileri istiyor diye duygusal davranmayız."


Terörün, gerçi buna terör demek yanlış, düpedüz bir savaştır, abd kaynaklı olduğunu anlamamakta ısrar ediyorlar.

ABD ile ortak operasyon yapabilirlermiş!?

Atalarımız "itin buladığı helvadan, kemik çıkar" diye boşuna dememişler ya!

Cümle alem biliyor ki bu savaşın bir cephesinde Türk Milleti, karşı cephesinde de da abd vardır.
Yıllardan beri pkk yı eğiten, onlara lojistik destek sağlayan, bunlarla da kalmayıp kendi ordusundaki ileri teknoloji ürünü silahların ve haberleşme gereçlerinin aynısını, eşkıyanın eline tutuşturarak Türk kanı döktüren abd değil mi?
Bütün bunlar göstermektedir ki abd, Türkiye’ye karşı savaş açmış, bu savaşında da pkk yı öncü birlik ve taşeron olarak kullanmaktadır.
Toplumun en cahil bireyi bile bu gerçeği görmüşken iktidarın ve iktidarın başının bu gerçekleri görmemesi olası değildir.
Demek ki akp nin tavrı gaflet değil, düpedüz ihanettir.
Bu ihanetin belgesi ise tayyibin sarf ettiği "Kuzey Irak’ta pkk’ya karşı abd ile ortak operasyon yapabiliriz. Operasyonun askeri gerekçeleri oluşmadan bu adımı atmayız. Halk, sokak ve muhalefet partileri istiyor diye duygusal davranmayız." sözleridir.

Bilmem ki daha hangi şartlar oluşacak ki operasyon yapılsın? İktidarın anlayışına göre, operasyonun oluşması için illaki pkk nın, gelip ordu karargahlarını basmaya yeltenmesi mi gerekiyor?

Türkiye bu tehlikeli ve kritik dönemeci, akp iktidarıyla, aşabilecek gibi gözükmüyor. Bir alışkanlık haline getirdikleri şey,"cağız, ceğiz" takıları alan kelimelerle, acilen yapılması gereken eylemleri öteleyerek, kendi tabirleriyle "soğumaya bırakarak, unutturmak"tır.

Türkiye’nin abd ile yapacağı her işbirliği kendi ayağına, hatta kafasına, kurşun sıkmaya denktir.

Hakkari'de meydana gelen menfur olayın iç yüzüyle ilgili şifreler çözüldükçe, abd nin Türkiye’ye olan kastı ve  gizli savaşı daha da açık olarak, görülmeye başlamıştır.

Türk Milleti iyi bilsin ki, şu an itibariyle Türk'ün en sinsi, en kahpe, en acımasız ve ikiyüzlü düşmanı, haçlılık ruhunun çağdaş temsilcisi, abd dir...

Düşmanını iyi tanımayanlar, acıklı akıbetlerini yaşamaya mahkumdur!!!

TTK.


Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2181
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Irak´a ekonomik kıskaç

 23.10.2007 9:26

Türkiye Irak´a ekonomik kıçkaç operasyonuna hazır. Irak´ta, hangi Türk şirketleri, nerede, hangi işi yapıyor?
TBMM´den büyük bir çoğunlukla geçen tezkere ile sınır ötesi operasyon için yetki alan hükümet, ilk harekâtı ekonomi cephesinde başlatmak üzere harekete geçti. Bölgesel Yönetim´in canını acıtacak plana göre, ilk etapta şalter indirme gündemde. Bunu Habur Sınır Kapısı´nda iş yavaşlatma ve Barzani bağlantılı parayı takip süreci izleyecek..
Hükümet, terör örgütü PKK mensuplarının iadesi konusunda ayak direyen Kuzey Irak´taki Bölgesel Kürt Yönetimi´ne karşı ekonomik kıskaç harekatı başlatıyor. Adım adım uygulanacak önlemlerin Irak´ın kuzey bölgesindeki ekonomik ve sosyal yaşamda etkisini göstermesi hedefleniyor. Dışişleri Bakanlığı kurmayları, Enerji Bakanlığı, Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen bir dizi toplantıda Kuzey Irak´a yönelik ekonomik yaptırımları ve olası siyasi sonuçlarını masaya yatırıldı. Yaptırımların "resmi karar" şeklinde uygulanması yerine günlük işleyişte "aksaklık" biçiminde hayata geçirilmesi üzerinde duruldu. Toplantılar ışığında Ankara, Kuzey Irak´ı ekonomik olarak zorlayacak önlemleri, KDP lideri Mesut Barzani´nden beklenen tutum değişikliğine göre aşama aşama hayata geçirecek. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren´in koordinasyonunda yaptırımlar yakından izlenecek. Terör örgütünü himaye eden Bölgesel Kürt Yönetimi´nin canını acıtacak önlemlerin yol haritası şöyle:

1- ŞALTER İNEBİLİR: Kuzey Irak´a ucuz elektrik veren ve bölgenin enerji ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayan Türkiye, yaklaşan kış şartları nedeniyle kendi ihtiyacını gerekçe göstererek elektrik kesintisi uygulayacak. Bölgeye kesintisiz elektrik verilemeyecek. Kuzey Irak´ın elektriği Karadeniz Toptan Elektrik Ticaret AŞ tarafından veriliyor. Türk sanayicisi elektriğin kilovat saatini 9.2 sent ödeyerek alırken, Kürt bölgesine elektriğin kilovat saati ise 4.2-6 sent arasında satılıyor.

2- TRAFİK SIKIŞACAK: Habur Sınır Kapısı´ndaki günlük 2 bin 500 araca ulaşan trafik önümüzdeki günlerde sıkışacak. Kamyon başına 100 dolar vergi alan Barzani hükümetinin en önemli gelir kapısı sekteye uğrayacak. Türkiye, bu aşamada Habur´u kapatmayacak, ancak Habur´da bürokrasi artacak. Türk kamyonları Suriye´ye yönlendirilecek.

3- BARZANİ BAĞLANTILI PARAYA YAKIN TAKİP: Terör örgütü PKK´ya destek veren Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden sürdürdüğü ticaret yakın gözetim altına alınacak. Barzani ve yakınlarının sadece Mersin Serbest Ticaret Bölgesi´nde direk ve dolaylı yoldan sahibi olduğu 40´a yakın şirket bulunduğu düşünülüyor. Tüm Türkiye´deki şirket sayısının 180´e yaklaştığı tahmin ediliyor. Mersin dışında Van ve Diyarbakır´da yatırımları olduğuna ilişkin istihbarat bilgileri bulunan Barzani´nin bir de taşımacılık şirketi faaliyet gösteriyor. Mersin´de, Irak´la iş yapan 171 firmanın ticaret hacmi 167 milyon doları aşıyor.

4- MÜTEAHHİTLER ÇEKİLİYOR: Türk firmaları Kuzey Irak´a yönelik çimento ihracatını askıya aldı. Bölgede iş yapan Türk şirketlerinden "katkı payı" altında haraç toplayan Barzani yönetimine karşı Türk müteahhitlerine projelerini tasfiye ederek geri dönmeleri çağrısı yapılacak.

5- MALİ KAYNAKLAR KURUTULACAK: Kuzey Irak´la Türkiye arasında cereyan eden akaryakıt ticareti sadece ABD askerlerinin lojistik ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, bu ticaretten Barzani yönetimi de gelir sağlıyor. Ayrıca, Kuzey Irak´ta kurulan bazı tesislerde üretilen sigara kaçak yıllardan Türkiye´ye sokuluyor. Yasadışı sağlanan bu kaynağın kurutulması hedefleniyor.
 
ELEKTRİK HER AN KESİLEBİLİR

Türk askerine yönelik peş peşe gelen terör saldırıları, 2003 yılından bu yana Irak´a verilen elektriğin kesilmesini gündeme getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye´nin duyarlı bir dönemde bulunduğuna dikkat çekerek, "Konuyu değerlendiriyoruz" dedi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2008 yılında Irak´a elektrik ihracatıyla ilgili prosedürü başlattı. Kurum, Enerji Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ´ye (TEİAŞ) Irak´a elektrik satışı konusunda görüş sordu. EPDK yetkilileri, gelecek yanıt doğrultusunda Irak´a yapılacak ihracatla ilgili açılacak ihale için başvuruların alınacağını belirterek, Bakanlıktan uygun görüş gelmemesi durumunda ihracatın durabileceğine dikkat çekti.

DEĞERLENDİRİYORUZ

Enerji Bakanı Hilmi Güler de Elektrik Mühendisleri Odası´nın (EMO) gerçekleştirdiği ´Enerji Sempozyumu´nun çıkışında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Güler, Kuzey Irak´a verilen ´ucuz´ elektriğin kesilip kesilmeyeceği sorusunu, "Birincisi, biz Irak´a elektrik veriyoruz. İkincisi ucuz vermiyoruz. Fiyat her sene değişiyor. Öbür taraftan hassas bir dönemde bulunduğumuz için, gayet tabi ki bu dediğiniz konuyu da düşünme, değerlendirme zamanındayız" sözleriyle yanıtladı. Güler, Irak´a ihraç edilen elektriğin bir bölümünün özel sektör (KARTET), bir bölümünün de Elektrik Üretim Anonim Şirketi´nce (EÜAŞ) karşılandığını anımsatarak, "Bunları değerlendirebiliriz" dedi.
 
ELZEM İHTİYAÇLARINI TÜRKİYE GÖNDERİYOR
 
Ürün adı / 2006 (milyon $)
Çimento 138.9
İzole edilmiş tel, kablo vb. 118.6
Buğday unu 115.232
Hayvansal ve 104.5
bitkisel yağlar
Elektrik enerjisi 102.8
Demir çelikten 99.0
inşaat aksamı
Demir çelik çubuklar 65.8
Otomobil, yarış arabaları 65.8
Buzdolabı, dondurucular 61.7
Ayçiceği, pamuk tohumu 59.0
Kuru baklagiller 54.5
Petrol gazları ve diğer gazlar 52.2
İhraç ürünlerinintümünün toplamı:  2.583.0

Kaynak: DHMİ

İhracat prosedürü nasıl işliyor?

Karadeniz Elektrik (KARTET), Irak´a, 2003 yılından bu yana elektrik ihraç ediyor. EPDK, ´İthalat ve İhracat Yönetmeliği´ kapsamında söz konusu şirkete, yıllık ihracat izni veriyor. İhracatın yapılacağı ilgili ülkeyle de anlaşan firma başvuruları, TEİAŞ´a gönderiyor. İhaleyi alan firma, ihracata başlıyor.
 
Irak´ta, kim, nerede, hangi işi yapıyor?
 
Mak-Yol Kerkük-Altınköprü/Erbil yolu
Nursay Erbil ve Süleymaniye´de konut
Ic İçtaş Erbil Tıbbi Lab. Ve Sağlık Merkezi
Mehdi Zana Erbil Dohuk Berderaj Yolu
Tepe Süleymaniye Üniversitesi
Günaş İnşaat Süleymaniye´de köprü ve Erbil içme suyu pr.
Mak-Yol/Cengiz İnş. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı
Tigris Kürdistan Üniversitesi
Taşyapı Kanalizasyon ve köprü
Hazinedaroğlu Erbil su tasfiye, isale hattı
Yenigün Erbil Kültür Merkezi
Zafer İnşaat Kerkük havalimanı modernizasyonu
Yüksel İnşaat Musul Havalimanı
77 İnşaat Köprü, alt ve üstgeçitler
Gürbağ Dohuk, Zaho içme suyu şebekesi
 
(Sabah)


http://www.haberodasi.com/NewsDetail.Aspx?NewsID=31072

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Beter Olsunlar..