Aylarını mı geçirdin? ben de Alma-tı'da senelerimi geçirdim. Alma-tı'yı da, Kırgızistan Bişkek'i de, Astana'yı da, Şimkent'i de iyi bilirim çünkü benim bütün sülalem 44'de oralara ve Sibirya'ya sürülen Ahıska Türkleridir! ! ! Bu cevap yeterli mi senin için Albay? Bak senin baştan beri hiç yapmadığın bir şeyi yaptım ve sorulan soruyu cevapladım.
Bana daha önceki yazında çabuk öfkelendiğimi yazmışsın. Aslında beni tanıyanları şaşırtacak bir tavır sergiledim şu tartışmada ve son derece sabırlı davrandım. Çünkü tartıştığım insan, televizyonlardaki İsmail Nacar misali, söylenilen hiç bir şeyi duymuyor, hiç bir soruyu cevaplamıyor ( cevaplamadın da ) ve sadece sürekli konuşuyor. Hala da ottan, püsürükten istisnayi örnekler vererek "ama şu şöyle, ama bu böyle" diyerek boş yere tartışmayı uzatıyorsun.
Tekrar söylüyorum, tabir-i caizse bin tane misal ve örnekle açıklama yaptım sana. Anlamamakta ısrar ediyorsan senin bileceğin iştir ama ben daha fazla tartışacak değilim.
Daha önce de açıkça belirttim; tohumuna para saymadım, hiç de umurumda değil soyu bozuklar ! git ne yapıyorsan yap, almandan, rusdan, çerkesden, kürdden kız mı alıyorsun, soyunu mu bozuyorsun... o da umurumda değil ama yeterki bu mikropları içimize bulaştırma. Yoksa birgün emin ol, düşman saflarda karşı karşıya geleceğiz seninle, karşı siperlerde !
Ayrıca bir açıklama da daha bulunayım; sen şurda 20 senedir modern kitle iletişim araçlarıyla tanışıyorsun ve ahlâki yapımızın ne hale geldiği ortada ! O insanlar 70 sene rus emperyalizminde kaldıktan sonra bu haldeler ki çok fazla abartarak anlatmışsın oraları. Gerçi şimdiden tahmin edebiliyorum kimlerle beraber oturupta bu masalları, hikayeleri konuştuğunuzu. Çünkü orada sadece 2 grup vardır ve onlara biad eder Türkiye'den gidenler genel olarak; ya fettoşcular ya da pkk !
Senin de ne sebeple orada bulunduğunu, kimlerin evinde kaldığını ve ya neler yaptığını hiç bilmiyorum ama oraları anlatış tarzın ve de uslubun nedense hiç yabancı gelmedi bana !
Evet fazlasıyla sabırlı bile davrandım çünkü insanların huzurunda tartışmaktan kaçınır bir görüntü çizmek ve senin ( Türkçülere göre ) saçma soy iddianı haklı çıkarmak istemedim kimsenin gözünde. Şimdi ise sadece şüphelerimi iyice kuvvetlendirdin, bir daha ki sefere hiç bu kadar insaflı davranmayacağımı da belirteyim.
Saygılarımla,
TTK