Gönderen Konu: Sarı kürt olurmu?  (Okunma sayısı 64209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SON ÇERİ

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 88
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #50 : 23 Eylül 2011 »
Birinci dünya savaşından sonra,Maraşı istila eden fransızlara kızlarını, karılarını peşkeş çektikleri için melezleri vardır.
GÖNLÜNDE AKAN YARALARIN KANINI DİNDİR YÜZDE YÜZ TÜRK OLDUĞUN GÜN CİHAN SENİNDİR

Çevrimdışı mhmmd

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
  • Bayat Boyu
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #51 : 23 Ekim 2011 »
sarı kürt dediğiniz kürtleşmiş ermeni denir.gerçi ikiside aynıdırda :)
Atsız Gibi Diktir Başları! Kim Durdurur ki Genç Atsızları?

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2393
  • TTK
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #52 : 23 Ekim 2011 »
Kürtleşmiş Ermeni ne tam olarak ? Öncelikle hoş geldin, yanlış bilgiler vermeyelim değil mi ?

Ermeni ırkı yapı olarak takdiri ilahi güzel insan tipinde yaratmamış. Sarışın, güzel Ermeni de bulunmaz. Varsa da genetik kodu farklılaşmıştır.

Esenlikler.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı r10_l10

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #53 : 07 Şubat 2012 »
arkadaşlar sarı kürt veya sarı ermeni olmaz.ermeniler ve kürtler ve esmer insanlardır ve içlerinden güzelleri güzelleri yok denecek kadar azdır.kürtler daha önce de söylendiği gibi irani bir topluluktur.ve sarışın mavi gözlü olma durumu yoktur.
sarışın kürtler olsa olsa kıpçak/kuman türkleridir veya soylarına birkaç nesil kıpçak geni karışmıştır.

kumanlar, karadeniz steplerine hakim olmuş bir Türk topluluğudur.bugün Türkiye'nin kuzeydoğusunda yani doğu karadeniz ve kars ardahan erzurum artvin ve özellikle sürgünden önce ahıskada kıpçakların torunları yaşamaktadır. bugün kendini gürcistanda gürcü, doğu karadenizde laz ve doğuda kürt yada ermeni diye tanımlayan sarışın mavi gözlü insanların büyük çoğunluğu kuman türklerindendir. Türk geni taşımaktadırlar evet ama kendini kürt veya ermeni diye tanımlayanlar Türk geleneğini sürdürmedikleri için Türk sayılmazlar.

Türkiyenin kuzeydoğusu ve kafkaslar binlerce yıldır çeşitli kavimlerin etkisine maruz kalmıştır. iskitler/sakalar, kimmerler, sarmatlar, avarlar, hazarlar, kumanlar adını hatırlayabildiklerim.Bu halkların özelliği ise proto Türk veya Türk halkları olmalarıdır.

ayrıca hazarlar ile ilgili birşey söylemek isterim.bugün bazı yahudilerde malesef hazar kanı dolaşmaktadır.keşke asil Türk kanı korunabilse..

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #54 : 07 Şubat 2012 »
sarışın kürtler olsa olsa kıpçak/kuman türkleridir veya soylarına birkaç nesil kıpçak geni karışmıştır.

Kürdün sarışın olup olmamasının hiçbir önemi yoktur. Kürtlerin, Kıpçak Türkleriyle alakaları yoktur. Kıpçakların yerleştiği bölgelerdeki kürtler zaten sonradan göçmedir. Bölgenin yerlisi değildirler.

bugün kendini gürcistanda gürcü, doğu karadenizde laz ve doğuda kürt yada ermeni diye tanımlayan sarışın mavi gözlü insanların büyük çoğunluğu kuman türklerindendir.


 Böyle bir şey yok. Gürcü gürcüdür, laz lazdır. Çünkü Kıpçak Türklerinin hepsi sarışın değil. Kıpçakların Doğu Karadeniz, Kuzeydoğu Anadolu, Ahıska gibi bölgelerde yerleşimleri olmuştur. Ancak Hristiyanlığı benimseyip Gürcüleşmişlerdir, sadece Ahıska Türkleri Türklüklerini koruyabilmişlerdir.

Türkiyenin kuzeydoğusu ve kafkaslar binlerce yıldır çeşitli kavimlerin etkisine maruz kalmıştır. iskitler/sakalar, kimmerler, sarmatlar, avarlar, hazarlar, kumanlar adını hatırlayabildiklerim.Bu halkların özelliği ise proto Türk veya Türk halkları olmalarıdır.


 Sarmatlar, kesinlikle Türk ya da Turani bir kavim değildirler.

ayrıca hazarlar ile ilgili birşey söylemek isterim.bugün bazı yahudilerde malesef hazar kanı dolaşmaktadır.keşke asil Türk kanı korunabilse..

 Onlar zaten Yahudi değil. Hazar Türklerinin torunları olan Karay Türkleridirler. Sayıları azalan bu soydaşlarımızın çoğu Litvanya ve Kırım'da, çok az bir kısmıda İstanbul'da hayatlarını sürdürmektedirler. Zaten Karay Türkleri inançları gereği diğer Yahudilerle kesinlikle karışmazlar.

 saygılar,

 TTK


23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #55 : 08 Şubat 2012 »
Kürtlerin arasında sarı olanlar olabiliyor.
Farsiler arasındada var. Eski Perslerden, Medlerden kalma. Kürtlerin ekseriyeti sanki Roman.

Bunlar Ermeni olamaz ama. Ermeniler Yahudilere benziyor.
Asıl Ermeniler arasındaki sarılar asimile edilen çerkezlerdir.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı Andarkan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 62
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #56 : 09 Şubat 2012 »
Kürtler,daha önce de belirtildiği gibi ortadoğuya uğramış her halktan bir şeyler taşırlar.Sarı kürt olabilir.Kürtler gördüğüm kadarıyla diğer ırklardan en çok bugünkü farslara (hakiki pers soyu demiyorum) benzemekte tip olarak. Arap ermeni karışımı yoğun,birazda Türklerle karışmışlar .Sarışın kürtler kuvvetle muhtemel bölgede hüküm süren Pers ve  diğer indo-aryan kavimlerin kalıntısınır.Mesela bugün İran'da azınlıkta olsalar yüzü  (Germen ırkında sık görülen)  Nordik fenotipe  uygun sarışın ve renkli gözlü,Pers soyundan iranlılar var hala.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #57 : 09 Şubat 2012 »
Alıntı
Sarışın kürtler kuvvetle muhtemel bölgede hüküm süren Pers ve  diğer indo-aryan kavimlerin kalıntısınır.Mesela bugün İran'da azınlıkta olsalar yüzü  (Germen ırkında sık görülen)  Nordik fenotipe  uygun sarışın ve renkli gözlü,Pers soyundan iranlılar var hala.

Aynen öyle.
Bir keresinde, rahatlıkla danimakalı turistlerle karıştırılabilecek iranlı turist bir çift gördüm. Kemik, surat tipleri tamamen Nordikti. Tabii bu tip farsilerde çok çok az; iran'ın %5'i bile değildir. Sayıları daha fazla olsa, İran'a karşı ilgi daha fazla olurdu :)

Belki Selçuklular, 1000 sene önce İran'ı ele geçirdiklerinde, bu tipte olan bütün kızları topladılar. Bilinmez.

İran'ın ekseriyeti, Kuzey Pakistanlılara, hatta Kuzey Hindistanlılara benziyor.
Tahminimce, son 2000 senedir sistemli olarak bronzlarştılar. Irki olarak tabii; güneşten değil.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı ulus kürşat

  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 14
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #58 : 30 Mayıs 2014 »
arkadaşlar

Konuya yapılan yorumların hepsini okudum. Açıkçası biraz şaşırdım. Bazı arkadaşlar doğru bilgiler vermişler ama çoğunluk sallamış.

Kürt adı eski Türklerde geçer dağlık alanlarda yaşayan acımasız savaşçı ve diğer Türk boylarında olmayan değişik inançları olan bir topluluk olarak bahsedilir. Türk boyları bunlardan bıktıkları için toplanıp bunları İran taraflarına güneye sürerler.

Daha sonra kürt adı 1071 de ortaya çıkar. Alparslanın yaptırdığı çeşmeye vasiyetin de. Osmanlıda Bitlis bölgesinde yaşayan kürtlerden bahsedilir 1500 sonrası Yavuz Sultan Selimin doğuya yaptığı seferde. Yapılan savaş öncesi Bitlis harici anadoluda kürt yoktur. Kürtler çoğunluk olarak Zağros dağlarında ve birazıda  Musul vilayetinin kuzeyinde ki dağlık alanda şimdiki kandil zaho bu bölgede yaşamaktadırlar.

kürtler genetik olarak esmerdirler iri kafalı sivri çeneli.  1500 den sonra Yavuz Sultan Selim tarafından İdrisi bitlisi nin akıl vermesiyle zağros dağlarında ki kürtler Anadoluya  yerleştirildi. Amaç Anadoluda ki türklerle İran ve Orta Asya da ki Türklerin bağlantısını kesmekti.

Osmanlının Anadoluda yaptığı Türk kıyımı sonucu bu gün doğu ve güney doğu Anadolu dediğimiz bölgelerde ki türkler akdeniz bölgesine azerbaycana erzurumun karadenize yakın bölgelerine bazılarıda suriyeye ve filistine gitti ve bir daha geri gelmediler. Devletin baskısı ve kürt beylerinin baskısı sonucu bu bölgede kalan türkler kürdüz demeye başladılar yok olmamak için. Ama dillerini adetlerini unutmadılar devam ettirdiler bir noktaya kadar.

Gelelim sarışın kürt meselesine. Bu işin almanlarla ilgisi olamaz olsa olsa İskenderin askerleriyle ilgisi olur. kürtler Osmanlının desteği ile düze ovaya inince farslılarla araplarla ve türklerle karışmış hindistandan göç eden toplulukla karışmıştır. Son dönem anadoluda olan ermeni tehciri sebebiyle Ermenilerle karışmışlardır. Ermenileri öldürende bunlardır Mardinli Ahmet Türkün kayınbabası ( bu şahıs karısının soy adını almıştır) bunlar ganimet olarak kadınları kızları alınca ortaya yeni bir şekil çıkmıştır.

Bazı Ermenilerde sürülmemek için kürdüz demişlerdir.  Bu kürtler ve ermeni karışımı olanlar iri kafalı ve yuvarlak yüzlüdür.

Bir başka önemli ayrıntıda Kürdün Alevisi olmaz.  bunlar ya ermeni dönmesidir yada Kürtleşmiş Türklerdir.

İngiliz Fransız olayı tamamen safsata beni şaşırtan da bu oldu. Fransızlar Maraş Antep ve Urfa taraflarında bulunmuş İngilizler Musul Kerkük taraflarında bu gün dahi Maraş Antep Urfa Türktür .

Sizin mantıkla gidersek İzmir Manisa Aydın Balıkesir Bursa Eskişehir Kütahya buralarıda yunanlımıdır.

Saydığım illerden 35 bin ila 40 bin arasında genç kadın ve kız yunanistana götürülmüştür. Ayrıca aklımda kaldığı kadarı ile 17 bin genç erkek de yunanistana götürülmüştür.

bizim köyde vardı biri esir olmuş götürmüşler yunanistana evlenmiş çocukları olmuş sonra kaçıp geri gelmiş 1990 larda çocukları köye gelip üvey kardeşleriyle buluşmuşlardı.
 
Değerli arkadaşlar

kürtlerde kumral ve renkli gözlü olanları türktür yörüktür. bazı yerlerde çokça görülen kızıl saçlı çok benli olanlar Hindistan tarafından gelenlerin devamıdır. Özellikle Siirt tarafında ki kürtler araptır ( dediğiniz gibi yahudidir gen olarak Yahudilerde arap ırkındandır).esmer iri kafalı yuvarlak yüzlü olanlar ermeni iri yapılı özellikle kadınları erkeksi görünüşü olanlar kürt ermeni karışımıdır
Kısacası 1500 yılından günümüze  karışa karışa karışık salata olmuş hiç bir şeye saygısı olmayan pislik insanlardırlar.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Sarı kürt olurmu?
« Yanıtla #59 : 31 Mayıs 2014 »

Kürt adı eski Türklerde geçer dağlık alanlarda yaşayan acımasız savaşçı ve diğer Türk boylarında olmayan değişik inançları olan bir topluluk olarak bahsedilir.

Bu yazdigin cumleye dair bize verebilecegin kaynaklar nelerdir?


Daha sonra kürt adı 1071 de ortaya çıkar. Alparslanın yaptırdığı çeşmeye vasiyetin de. Osmanlıda Bitlis bölgesinde yaşayan kürtlerden bahsedilir 1500 sonrası Yavuz Sultan Selimin doğuya yaptığı seferde. Yapılan savaş öncesi Bitlis harici anadoluda kürt yoktur. Kürtler çoğunluk olarak Zağros dağlarında ve birazıda  Musul vilayetinin kuzeyinde ki dağlık alanda şimdiki kandil zaho bu bölgede yaşamaktadırlar.

kürtler genetik olarak esmerdirler iri kafalı sivri çeneli.  1500 den sonra Yavuz Sultan Selim tarafından İdrisi bitlisi nin akıl vermesiyle zağros dağlarında ki kürtler Anadoluya  yerleştirildi. Amaç Anadoluda ki türklerle İran ve Orta Asya da ki Türklerin bağlantısını kesmekti.

-Kürt adı 1071'de ortaya cikar demissin, bu iddianin dayanagini anlatir misin?

-Alparslan'in yaptirdigi cesme hangisidir, cesmeye yazilan vasiyet nedir, bu cesme nerededir? Mezarinin bulundugu Merv'de midir?

-Bitlis'ten baska yerde yoktular madem senin soyleminle, Bitlis'in 4 tarafi baska soylarla cevrili ise eger, Bitlis'e gokten zenbille inmis olabilirler mi?

-Alparslan'in amcasi Tugrul beg Musul'u zaptetmisti ve onumuze iki ihtimal cikmaktadir, ya Tugrul beg kurtlere dokunmadi onlardan destek gordu veya onlari kilictan gecirdi.
Tugrul beg kurtleri kolladi ise o halde neden topu 400 kusur sene sonraki Yavuz'a atarsin? yahutta Tugrul beg kurtleri kilictan gecirdiyse, 400 kusur sene sonar Yavuz donemindekiler kimdir diye sormazlar mi?

-Amaç Anadoluda ki Türklerle İran ve Orta Asya da ki Türklerin bağlantısını kesmekti, derken Yavuz'un boyle yaptigina dair kaynak nedir? Kaynak veremezsen, senin kendi fikrin ile Yavuz'un bu iddiani yapma sebebi nedir?

Bir başka önemli ayrıntıda Kürdün Alevisi olmaz.  bunlar ya ermeni dönmesidir yada Kürtleşmiş Türklerdir.

-Neden olmaz, anlatabilir misin?
-Alevi derken eger kastedilen "şia" ekollerinin tamami ise, ilk bilinen şialar Fatimi Devleti donemi araplardir. Yaniliyor muyum?
-Alevilik derken kastettigin sadece Bektasilik, Kalenderilik gibi kollarsa eger, evet kastettigim sadece bu ekollerdir diye onaylar misin?
-Kurtlerin alevi olmasini engelleyen bir kanun var midir, ille yazili olmasa dahi bu tip bir uygulama hic yururlukte olmus mudur, eger olduysa bunu bugun bilmemizi saglayan belgeler nelerdir, belge yoksa bu konudaki fikirlerin nelerdir?
-Safevi bunyesinde yasayan kurtlerden şia ekollerini inanc ve yasam sistemi olarak benimseyen kurtler yoktu gibi bir iddiada bulunabilir misin?
15. ve 16. yuzyilda cesitli kurt asiretleri Safevi bunyesinde yasayip şia olmamislar midir?



Sarı kürt olurmu? sorusuna benim cevabim; Gunumuzde cekik gozlu kurt bile olabilir, plastik cerrahi cok ilerledi.
Buyuk sehirlerin eglence merkezlerinde artik tum bayanlar sarisin, soy ayrimi yapmadan kimisi dogal sarisin, kimisi yapay.
TTK