Merhaba ben hangi boydan gelmis oldugumu ogrenmek istiyorum.Artvin/Yusufeli/Bakirtepe'liyim.Babama sordugumda Iskit Turku oldugumuzu soyluyor fakat bunu ona fiziksel ozelliklere bakarak nerden geldigini anlayabilen bi arkadasi soylemis.Benim babamla ellerim dil yapim filan benzemiyor.Yardimci olursaniz sevinirim.
Sayin Melike Polat,
İskitler veya Saka'lar Oguz Han öncesi yasamis bir Türk Devleti oldugu için, Oguz Türkleri (Türkmen/Yörük) Boylari ise daha sonra olustugu için, babanizin İskit Türk'üyüz sözünün manasi; Biz Türk oglu Türküz, tá en kökten Türküz demek istiyor galiba.
Babanizin bu sekilde ifadesi dahi Türk oldugunuza isaret eder.
2016 yilinda yani Oguz Han'dan 2000 küsür sene sonra, muhakkak farkli Türk Boylari ile iç içe geçmisizdir.
Bu yüzden boy konusuna takilmak yerine, soy konusuna takilmak 2016 yilinda daha dogrudur.
Türklükten daha güzel ünvan yoktur, Türk olan insanlarin da birbirine üstünlügü yoktur.
Türk Türk'tür.
Yine de umarim ki sorunuzun cevabini bir sekilde bulursunuz ve bu konudaki merakinizi giderirsiniz, çünkü Türk Soyu'na mensubiyet haricinde, Türk Soyu içerisinde hangi boydanim gibi mevzulara hepimiz zaman zaman kafa yoruyoruz nedense.
Babanizin meseleye kökten çözüm olan cevabina bakilirsa, dedigim gibi Türksünüz, muhtemelen Nasreddin Hoca ile ayni boydansiniz, çünkü babanizin bu konudaki cevabi cidden takdire şayan.
TTK,