Sayın Yükselen Kurt , Yörük bir boy adı değildir. Yerleşik hayatı seçmemiş Oğuz Türkleri’nin tümüne, konar-göçer yaşam biçimleri nedeni ile verilen addır. Yörük kelimesi de ‘’yörü’’ fiilinden türemiştir. Faruk Sümer’e göre, Oğuz tipini en fazla Batı ve Güney Anadolu’da yaşayan Yörük toplulukları temsil etmektedir. Çünkü onların komşu köylüler ya da şehirliler ile sadece ticari münasebetleri olmuştur. Oğuz Türkleri’nin asıl ve gerçek temsilcilerini görmek için Türkistan’ı değil Anadolu’yu dolaşmak lazımdır.
Yörükler konar-göçer olduklarından, Rumeli sahasından, Anadolu’nun dört bir yanına kadar her yere dağılmışlardır. Bazıları yerleştikleri yerlerin adını almış, bazıları yerleştikleri yere adlarını vermiş, bazıları yerleşim yerlerinin fiziksel özelliklerini ad olarak almış, bazıları da başlarındaki kişinin adı ile anılmışlardır.
Turania.com’da yaptığım açıklamayı burada da tekrarlayayım. Tanrı Dağı Yörükleri, Gümülcine, Karasu; Yenicesu, Drama ve Kavala’da, Kocacık Yörükleri, Edirne, Kırklareli, Babaeski ve Bugünkü Bulgaristan’ın bazı yerlerinde yerleşmişlerdir.
Kıpçak,Kuman,Peçenek ve Çuvaş konusuna gelince konunun birinci haritasında görüldüğü gibi, Viyana sınırlarından Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar yayılan Türk varlığı 1071 tarihi ile sınırlı değildir. Ünlü Macar besteci Bela Bartok, Toros dağlarında gezdiği yörük obalarından birinde rastladığı yaşlı Çobanın söylediği Türkünün, Macaristan'daki Kuman ezgileri ile aynı olduğunu şaşkınlıkla izlemiş ve bunu hatıratında belirtmiştir.
Seni kişisel olarak da tanıyorum, Halis Türk evladı olduğundan hiç şüphem yok bunu sadece dış görünüşüne bakarak değil, ruhuna ve davranışlarına bakarak söylüyorum.
TTK
Tonyukuk