Bu bir sacmaliktir yani Karabag,Şirvan,Tebriz,Sheki-Zagatala gibi tarihi Türk yurtlari Turk degil mi?Sen kimsin???
Karabağ bölgesinde bulunan birçok ilin nüfusu kürttür.Sadece Şuşa ve Hankendi illeri çok eskiden beri Türk nüfusa sahiptir.Bu gün Azerbaycanda Laçin ilinden olan Karabağ mağdurlarına bir bakın bakalım Türk ırkına ait birşey varmı o adamlarda? Karabağın Kelbecer,Laçin,Zengilan,Gubadlı,Cebrayıl,Füzuli,Ağdam illerinde kürtler çoğunluk teşkil ediyor ve sırf bu yüzden stalin kendi iktidarı döneminde burada Laçin ili merkez olmakla kızıl kürdistan devletini kurmak istemiştir.
Azerbaycanda Şirvan dediğiniz bölgede bulunan çoğunluk nüfus fars kökenlidir.Yemek kültürleri bile Türklerden farklıdır.Bu adamlar şah abbas zamanında bu bölgeye doldurulmuştur.
Tebriz Azerbaycan Cumhuriyeti sınırları dışında ve ben Tebrizde çoğunluk kürttür demedim.Benim nüfusla ilgili yazdığım mesaj sadece Azerbaycan Cumhuriyeti ile alakadar, Güney Azerbaycan illeri ile değil.
Şeki-Zagatala bölgesine gelelim..sadece Zagatalada 31 tane Türk olmayan millet var.Azerbaycanın kuzey sınırında Balakenden başlarsak Balaken,Zagatala,Gah,Şeki,Oğuz,Gebele illerinde sadece Şeki ve Oğuz belirli bir Türk nüfusa sahiptir.Bu bölgede ağırlıklı olarak gürcü,udin,lezgi nüfusu var.
Ben kimmiyim? Ben Türküm...Bu arada saldırmadan önce
Elçibeyin konuyla alakalı sözünü bir daha okuyun.
Azerbaycanda ağırlıklı Türk nüfusu ve gerçek Türkler Gazah ve Gence illeri arasındadır.